Keuringsrapporten en programma

Zoals u heeft kunnen zien, zijn de eerste veilingpaarden de afgelopen dagen online verschenen. Dit is een deel van de gehele collectie, want aankomende vrijdag, 14 december vindt de laatste foto/video-dag plaats. We verwachten in het weekend de gehele collectie online te hebben.

Indien u als koper serieus geïnteresseerd bent een paard te kopen via de kerstveiling op 22 december aanstaande, infomeren we u graag over een aantal belangrijke zaken:

Klinische keuring
Alle paarden zijn klinisch gekeurd. Dit is vanuit de Elite Friesian Auction een voorwaarde om een paard te veilen via ons platform. Op de dag van de veiling worden de paarden nogmaals klinisch gecontroleerd.

Röntgenologische keuring
Een aantal volwassen paarden (vanaf de leeftijd van 2 jaar) zijn ook röntgenologisch gekeurd. In tegenstelling tot eerdere berichten geldt dit niet voor alle paarden vanaf 2 jaar. Per paard wordt aangegeven of het röntgenologisch gekeurd is. Staat dit er niet expliciet bij vermeld (op onze website, Facebookpagina en catalogus), dan is het paard alleen klinisch gekeurd.

Voor de veiling hebben we de sport-norm aangehouden, maar voor sommige paarden, zoals hengsten voor het Hengstenkeuring traject geldt de norm die het KFPS voorschrijft. Het verschil tussen deze normen heeft te maken met de erfelijke belastbaarheid van bepaalde gewrichten.

Van alle paarden zijn alle aanwezige rapporten en foto’s (o.a. klinisch- en röntgenologisch) inzichtelijk op de dag van de veiling op het secretariaat. U kunt hier, indien gewenst, uitleg over krijgen van een dierenarts van Dierenkliniek Wolvega, deze zijn aanwezig.

We raden u dan ook aan, indien u aanvullende informatie wenst, zich tijdig bij het secretariaat te melden.

Programma veilingdag
U heeft in de aankomende weken de tijd om zich verder te verdiepen in de paarden die geveild gaan worden. Uiteraard staan we u graag van te voren te woord (via telefoon, facebook, mail) of op de dag zelf, als u nog aanvullende vragen over het paard van uw keuze heeft.

Om 16.00 uur start de presentatie van de veilingpaarden. Dit zal na verwachting ongeveer 1,5 uur duren.
Om 19.00 uur start de veiling, welke aangevuld zal worden met een verloting, met o.a. een dekking van Mees 497 en Willem 508, en shows.

Na verwachting zal de veiling rond 21.30-22.00 uur afgelopen zijn. Natuurlijk blijft de bar nog een tijdje open en praten we graag nog even na over de avond, een zanger zal met live muziek de sfeer er nog even goed inhouden.

Betaling & Overdracht
Indien u de gelukkige bent en het paard van uw keuze heeft kunnen kopen, zal één van de contractdames u vragen de koopovereenkomst te ondertekenen. U dient zich daarna te melden bij het secretariaat over de financiële afhandeling. De veilingkosten zijn 8% over de afgeslagen koopsom.
Indien u contant afrekent, kunt het paard meteen de avond van de veiling mee naar huis nemen.
Indien u digitaal wilt afrekenen (via pin of een factuur) zal het paard weer terug gaan naar de inbrenger. Let op: het risico gaat over naar u als koper na ondertekening van de koopovereenkomst! EFO biedt u de mogelijkheid een verzekering af te sluiten, de keuze is aan u.