Summer Edition – Veulenveiling. A.s. zaterdag 29 september!

** UPDATE ** 28-9

Als Friese paarden fokkers weten we allemaal dat veulens een kwetsbare groep dieren is. Dat gezondheid op de 1e plaats komt spreekt dan ook voor zich. Het is spijtig dat we op het laatste moment een afmelding hebben ontvangen van 2 veilingveulens (stalgenootjes Hertog en Graaf Boszorg), maar omdat we absoluut geen risico willen nemen dat de andere veulens besmet raken, is besloten de veulens thuis te laten.

Maar, ook goed nieuws! Een aantal fokkers hebben we last-minute bereid gevonden veulens voor de veiling in te brengen, en ook zeker niet de minste! We willen deze fokkers nogmaals ontzettend bedanken voor hun vertrouwen en hulp.

– Merrieveulen Grietsje Rosanna K (Sipke 450 x Tymon 456). 2e premie

– Hengstveulen Inus K (Omer 493 x Ritse 322). 2e premie

– Hengstveulen Heinrich fan de Klaster (Julius 486 x Aan 416), niet naar de keuring geweest.

**

 

Terwijl de laatste voorbereidingen getroffen worden op de locatie van Stal Jede in Vledder, hierbij nogmaals de event flyer.

Het programma voor zaterdag ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Opening en start presentatie veulens.

Na zo’n 7 veulens zullen Jacob van de Heide en Heleen de Haas een dressuurclinic verzorgen.

Vervolgens hervatten we de presentatie van de veulens.

Na de tweede helft van de collectie van de veulens zal Leendert Veerman een tuigclinic verzorgen.

Daarna is er ruimte de veulens op stal te bekijken en een hapje te eten. Beijk Catering is aanwezig met een grote Food Truck.

We verzoeken de bezoekers vóór en tijdens de presentatie niet in de stallen te komen, om zoveel mogelijk rust voor de medewerkers en paarden te bewaren.

Om 18.30 uur start het avondprogramma. Na een spetterende opening, gaan we van start met de veiling van een bronzen beeld gemaakt door kunstenares Jacqueline van der Veer ten behoeve van het goede doel, de Ronald Mc.Donald Hoeve in Beetsterzwaag. Het beeld is zelf nog niet aanwezig, omdat het nog in brons gegoten moet worden. Er staat een afbeelding van het beeldje in de catalogus en op onze Facebook pagina.

Vervolgens starten we de veiling van de geselecteerde veulens. Na het 7e veulens is er een pauze, en zal Kevin Bakker een ieder vermaken met zijn live muziek.

Na de pauze worden vervolgens de overige veulens geveild. Naar verwachting zijn we rond 22.00-22.30 uur klaar met de veiling.

Na afloop van de veiling gaat Kevin Bakker weer los, en maken we er nog een gezellig avond van.

Rond 23.30 uur sluiten we de  bar en sluiten we (hopelijk!) een gezellig en geslaagde 1e editie van de Elite Friesian Auction af!

 

Ter info: bezoekers kunnen aan de overkant van de weg parkeren, tegenover het complex van Stal Jede. Er is een parkeerhulp aanwezig.
Voor de mindervalide bezoekers, zijn er parkeerplaatsen beschikbaar vóór het complex van Stal Jede.

De entree bedraagt € 10,- Gelieve dit contant af te rekenen. Indien u een catalogus wenst, dan zijn deze verkrijgbaar voor € 5,-

 

Tot zaterdag, wij hebben er zin in!

 

Flyer Summer Edition