Alexander H

Geb. 16-04-2016

Alexander (1.64m) is gefokt door J. Hellings in België uit de 1e premie Ster en tevens preferente merrie Glaura. Deze merrie had dit jaar weer een merrieveulen aan de voet dat een 1e premie behaalde. Alexander komt uit stam 47 en heeft een mooie vaderlijn: Bene x Sape x Ygram x Keimpe. Hij is vrij van het – mooie, maar inmiddels zeer veel voorkomende – Jasper bloed.

Hij heeft een inteeltpercentage van 0,59% en een verwantschapspercentage van 17,3% en is op basis van afstamming vrij van waterhoofd- en dwerggen.

Tijdens de eerste bezichtiging in Drachten is hij Ster verklaard en is doorverwezen naar de tweede bezichtiging in Leeuwarden. Hij is röntgenologisch en op sperma goed voor de hengstenkeuring. Hij is uitgenodigd voor de ABFP-test voor zijn vader Bene 476.

Alexander is een mooi gebouwd paard met veel uitstraling en een heel aansprekend hoofd. Het is een heel plezierige hengst in de omgang en een erg fijn paard om mee te werken. Hij is werklustig, leergierig en heeft een heel makkelijke manier van bewegen. Een talentvol paard dat zeker een mooie toekomst tegemoet gaat!
Alexander H wordt verkocht met een nabetaling. Wanneer hij wordt ingeschreven in het KFPS register als goedgekeurde dekhengst, dan dient de verkoper een nabetaling te ontvangen van € 50.000,-

Klinisch en röntgenologisch gekeurd.