Jesse Elviera

Geb. 18-04-2011

Ras, model, prestatie en werklust, de prachtige 7-jarige Jesse Elviera combineert ze allemaal. Deze grootramige sportruin (1.66m) is een nakomeling van meervoudig kampioen Beart 411 en komt uit een zeer predikaatrijke moederlijn waarin prestatie verankerd ligt.

Moeder Sarah fan Breuningswyck draagt het prestatieschap op basis van haar eerste drie nakomelingen. Zus Freule Elviera behaalde in 2017 het felbegeerde modelpredikaat en heeft een IBOP score van 80,5 punten. Ook zus Idske Elviera scoorde goed op haar IBOP met 77 punten en behaalde op de keuring een 1e premie.

Het afgelopen keuringsseizoen heeft deze ruin zelf ook het sterpredikaat weten te bemachtigen waarmee nogmaals werd benadrukt dat deze hengst over het complete plaatje beschikt.

Jesse Elviera wordt momenteel succesvol uitgebracht in de klasse Z1 door Raymond Kortstra. Samen behaalden zij in deze klasse al meerdere eerste plaatsen en percentages rond de 65%. In het werk kenmerkt deze sterruin zich door zijn zeer sterke achterbeengebruik en werkwillige karakter. Al met al een prachtig sportpaard met potentie voor het hogere werk.

Klinisch en röntgenologisch gekeurd.